web mail
formulare
Start Harta Istoric Aleși locali Organigrama Cultură Sănătate Proiecte investiții Carieră Contact

Istoricul Bisericii Apostolice Penticostale Orăștie


Biserica Penticostală "Betleem"

În anul 1950 este notificată apariția primului nucleu de creștini penticostali din Orăștie, din care făceau parte familiile Rusu, Suciu, Samoilescu.

În acele timpuri cultul penticostal fiind interzis, adunările frățești se țineau acasă la frați.

Acea vreme a fost una din pietrele de încercare ale cultului penticostal, datorită faptului că trebuia să propovăduiască Cuvântul Domnului în clandestinitate.

În anul 1970 s-a deschis adunarea din strada Căstăului, condusă de Pastorul Moise Viorel, biserica primind și autorizație de funcționare.

În decursul anilor, cu ajutorul lui Dumnezeu și prin lucrarea făcută de frații credincioși din Orăștie, numărul de membri în adunare se mărește, formându-se chiar o orchestră de mandoline și un grup de tineri, care cântau spre Slava Domnului.

Odată cu revoluția din decembrie 1989, o nouă eră s-a născut în viața bisericilor evanghelice, deschizându-se noi porți pentru evanghelizarea orașului.

Acum se poate auzi Cuvântul lui Dumnezeu prin servicii de evanghelizare, pe stadioane, în case de cultură și în alte locuri unde altădată nimeni nu s-ar fi gândit că ar putea fi auzit mesajul Evangheliei.

În anul 1991, în comunitatea din Orăștie este ales pastor fratele Lucaci Moise, venit în părțile noastre din județul Arad localitatea Cher.

Datorită acestor mari binecuvântări, vechiul lăcaș devine tot mai neîncăpător și Dumnezeu pune în inima pastorului Lucaci Moise construirea unei noi biserici.

După ani de rugăciune, muncă istovitoare, nopți nedormite, urmate de zile grele și uneori întâmpinând piedici, în anul 1998 comunitatea de penticostali din Orăștie pășește pragul noii biserici cu numele "BETLEEM", încrezători, cu inima plină de bucurie și rostind împreună cu psalmistul, Psalmul 118 versetele 23-26:

  1. Domnul a făcut lucrul acesta și este o minunăție înaintea ochilor noștri.
  2. Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm în ea!
  3. Doamne ajută! Doamne dă izbândă!
  4. Binecuvântat să fie cel ce vine în Numele Domnului.
        Vă binecuvântăm din Casa Domnului.
© 2003-2013 Primăria Municipiului Orăștie -> Realizatori